Kerstmusical O.-L.-Vrouwecollege

3 december 2019 Uit Door decaproen@hotmail.com

Op donderdag 19 december zijn we welkom op de 25e editie van de Kerstmusical van het O.-L.-Vrouwecollege op de Vuurtorenwijk. De leerlingen van het 5e en het 6e leerjaar zijn zich al weken vol enthousiasme aan het voorbereiden: auditie, teksten inoefenen, liederen leren, en zich volledig overgeven aan hun personages…

Dit jaar brengen ze het verhaal van Scrooge. Die is maar in één ding geïnteresseerd: geld! Maar zijn enorme rijkdom steekt schril af tegen zijn nog grotere armoede. De oorzaak hiervan is zijn gierigheid, inhaligheid, wantrouwen en minachting voor zijn medemens. Vlak nadat hij op kerstdag zijn trouwe klerk Bob Cratchit op schandalige wijze heeft behandeld, verschijnt de geest van Jacob Marley. Marley is de overleden compagnon van Scrooge. Ook hij was nèt als Scrooge een enorme ‘schraper’. Nu verschijnt hij om Scrooge te waarschuwen zo niet door te gaan met zijn levenswijze. Het zal anders nèt zo slecht aflopen als zijn voormalige zakenpartner. En dat is niet best! Marley vertelt dat er drie geesten zullen verschijnen die hem beelden uit het verleden, het heden en de toekomst zullen tonen. En zo gebeurt het. Scrooge ziet hoe zijn onbezorgde leven van vroeger steeds eenzamer en treuriger wordt. Wanneer hij een blik in de toekomst werpt, breekt zijn hardnekkige gierigheid. Scrooge juicht, want de toekomst ligt niet vast. De toekomst kan anders en hij zal zorgen dat die duister voorspelde toekomst een stralende toekomst wordt!

Op donderdag 19 december zijn er 2 voorstellingen voor het grote publiek: om 18 u. en om 20 u. Kaarten à 6 euro zijn te krijgen bij de leerlingen, leerkrachten of op de school.