Sober Maal op ’t Sas

Sober Maal op ’t Sas

4 maart 2020 Uit Door decaproen@hotmail.com

Op Aswoensdag kwamen we naar jaarlijkse gewoonte samen in De Caproen voor een Sober Maal. Tijdens het klaarzetten van de zaal, werden de groentjes in de keuken fijngesneden en algauw geurde de zaal naar lekkere soep. Na de viering namen 38 mensen plaats aan tafel voor de maaltijd. Na een kort bezinningsmomentje waarin het refrein aangeleerd werd van het lied ‘Delen doet goed’, deelden we soep en brood én een fijn gesprek met elkaar. Na de maaltijd kregen mensen de gelegenheid om wat (eerlijke) producten van de Wereldwinkel in te slaan. Daarna volgde nog een korte blik op de campagne van Broederlijk Delen en werden drie filmpjes vertoond uit Congo, Senegal en Colombia, telkens gekoppeld aan een verhaal uit Vlaanderen. Als slot van dit Sober Maal mochten we het lied nog eens uit volle borst meezingen. Delen doet goed, ook met de mensen uit het Zuiden!

(c) JV
(c) JV