Dankviering Don Bosco in St.-Jozef

Dankviering Don Bosco in St.-Jozef

30 augustus 2023 Uit Door decaproen@hotmail.com

En ook de Don Boscoschool dankte intussen voor het voorbije schooljaar…. Op de laatste schooldag, vrijdag 30 juni, kwamen leerlingen en leerkrachten van de Don Boscoschool samen in de St.-Jozefskerk om dankbaar terug te blikken op het voorbije schooljaar en om even te dromen van de heerlijke vakantie die hen te wachten stond. ‘Dromen’ was duidelijk de rode draad doorheen de viering die, zoals steeds, in goede banen geleid werd door diaken Rudy. Ooit had God een droom van een mooie wereld waar het goed is om te wonen. Ook wij moeten dit zaadje steeds opnieuw planten, want uit kleine dingen kunnen mooie zaken ontstaan, zo klonk het. Nog beter wordt het als we de handen in elkaar slaan en samen onze dromen zouden waarmaken. Samen BRAVE om onze dromen uit te bouwen, werd uitgezongen in een lied. Leerlingen uit alle leerjaren hadden hun inbreng en twee juffen zorgden voor mooie blokfluitklanken tussendoor. Enkele kinderen uit het 6e leerjaar namen op het einde afscheid van hun lagere schoolloopbaan. “Dank je wel juffen, meester, directeur, voor al jullie goede zorgen.” Met Gods zegen werd iedereen een deugddoende vakantie ingestuurd. 
(Johan Vervaeke)