‘Iets bijzonders’ in St. Rikier

‘Iets bijzonders’ in St. Rikier

20 februari 2017 0 Door decaproen@hotmail.com

Vormelingen, eerste communicanten en ouders waarvan hun kindje gedoopt werd in de loop van het jaar vonden massaal de weg naar de St. Rikierskerk voor een ‘bijzonder’ geslaagde Lichtmisviering op zondag 5 februari. Licht werd doorgegeven aan alle aanwezigen en een gebed uitgesproken. Net als Maria en Jozef brachten ook de ouders met een dopeling hun spruit naar de kerk, dankbaar om het leven hen gegeven. Een zegen over ouders en kinderen werd uitgesproken door pastoor Dirk. Zoals Simeon en Hanna iets bijzonders zagen in het kind Jezus, zo moeten ook wij het bijzondere zien in de elkaar, klonk het. Jezus is het licht op onze weg. Dat dit licht in ons mag blijven branden! Een drankje achteraf werd door allen gesmaakt.