Ouders en eerste communicanten op tocht in de St.-Theresiakerk

Ouders en eerste communicanten op tocht in de St.-Theresiakerk

25 februari 2018 Uit Door decaproen@hotmail.com

Maandag 19 februari waren ouders en eerste communicanten present om deel te nemen aan de eerste communietocht doorheen de St.-Theresiakerk. Dit verliep bijzonder vlot . In groepjes van vier werkten ze de 7 haltes af.  Bij het binnenkomen stond juf Chayenne er om de ouders welkom te heten en hen een routebeschrijving en de kinderen een routekaart te overhandigen. Zo konden ze van start gaan. Eerst kwamen ze bij de halte ‘Gedoopt’ waar Aurélie hen uitleg verstrekte rond de symbolen van het doopsel. Na 10 minuten sloeg Thérèse op de gong en dat was het sein om door te schuiven naar een volgende halte.  Bij halte 2 ‘Verhaal’ zette Martine haar beste beentje voor. Ze las het verhaal voor van Zacheüs. Bij de derde halte ‘Woorden’ gingen de kinderen bij Daniel aan de slag met… woorden. Bij halte 4 ‘Aan tafel’ probeerde Katinka hen iets mee te geven van het gebeuren tijdens de eucharistie door de tafeldienst te visualiseren met foto’s en de kelk, pateen en kannetjes. Halte 5 was ‘Dank je wel’, waarbij Anuschka de kinderen liet verwoorden waarvoor ze dankbaar kunnen zijn.  ‘Groeien in geloof’ was de halte die Johan voor zijn rekening nam. Hier konden de kinderen kiezen uit 3 bijbelverhalen die mama of papa voorlas. Tenslotte kwamen ze terecht bij de zevende halte ‘Bidden’,  gebracht door juf Chayenne, waar ze een kaarsje mochten branden. De opkomst was goed en zowel ouders als kinderen deden er een fijne ervaring op. Dank aan de ganse ploeg die meewerkte aan deze fijne samenkomst!