Start van de adventsperiode

Start van de adventsperiode

21 november 2020 Uit Door decaproen@hotmail.com

Volgend weekend (28-29 november) starten we een nieuw kerkelijk jaar met de Adventsperiode. Wij zullen onze kerken weer inkleden met extra kerstsfeer en een Adventskrans. Ook al kunnen we geen eucharistie vieren – zeker nog tot en met 13 december – willen we jullie toch uitnodigen om af en toe eens binnen te komen in onze kerken om wat stil te vallen, wat te bidden voor elkaar, een kaarsje aan te steken,…

Ieder weekend zal er een blaadje liggen met de lezingen van de zondag, met wat bezinning en enkele voorbeden. Neem dat gerust mee naar huis. Op de uren dat er normaal een viering is, zullen onze kerken open zijn en ben je ook welkom om even aanwezig te zijn. De Bijbellezingen zetten ons op weg om op zoek te gaan naar het huis van God, de wereld zoals God hem droomt. Elke week vertellen de lezingen wat dit betekent en hoe we ons kunnen voorbereiden op Kerstmis.

Ook in Kerk&Leven en op deze website bieden we wat verdere duiding rond Advent en Welzijnszorg. Zo willen we een heel klein beetje geestelijk voedsel en licht binnenbrengen in jullie huiskamer in deze donkere dagen.

ADVENTSKALENDERS EN BEZINNINGSBOEKJES

Bovendien hebben wij opnieuw onze Adventskalender (te koop aan 2 euro) en een bezinningsboekje ‘Verder dan thuis’ (te koop aan 1,80 euro). Je kunt die nu al bestellen (zolang er voldoende voorraad is) bij pastoor Dirk – 0494 18 58 95 of spanhoved@skynet.be; bij pastoor Nikolaas – 0494 12 42 46 of nikolaasvanneste@gmail.com; of bij Roger De Rooze 0476 87 91 97 of rogerderooze@gmail.com. Vanaf de 2e week van de Advent zullen we de overschot in de kerken van St.-Antonius, St.-Rikier en St.-Jozef leggen met een mandje bij voor de aankoop.

ADVENTSKAARSEN

Wij hebben ook dit jaar weer Adventskaarsen die we te koop stellen ten voordele van Welzijnszorg. Die kunnen we echter niet in onze kerken leggen, maar je kunt ze wel krijgen of bestellen bij Patricia (Duinen), bij Roger (Sas), bij Cecile of pastoor Nikolaas (Dorp), of bij pastoor Dirk (Vuurtoren).

KERSTAFFICHES

Intussen zijn ook onze jaarlijkse Kerstaffiches binnen en zullen we ze in onze kerken leggen. Iedereen die dit wenst mag er gerust eentje meenemen naar huis en het zou ons zeker ook verblijden als je de affiche aan je raam wilt hangen, in deze periode van voorbereiding op het Kerstfeest – de geboorte van Jezus in ons midden.

WELZIJNSZORG

In de adventsweken kom je meer te weten over de campagne van Welzijnszorg, die projecten ondersteunt van mensen in armoede. In de kerken liggen enveloppen (collecteomslagen) om eventueel een gift te over te maken ten voordele van Welzijnszorg. Storten voor Welzijnszorg kan ook online via: https://onbetaalbaar.welzijnszorg.be/doneer

Rond de campagne ‘’Wonen: onbetaalbaar? Onaanvaardbaar” kom je meer te weten via https://onbetaalbaar.welzijnszorg.be/. Je kunt er ook de petitie online onderteken.
Jullie bijdrage is in deze periode meer dan welkom! Dank je wel.