Met de vormelingen van St.-Jozef op stap…

Met de vormelingen van St.-Jozef op stap…

11 januari 2023 Uit Door decaproen@hotmail.com

Bij het begin van de kerstvakantie waren de vormelingen van St.-Jozef uitgenodigd om mee te stappen van kerststal naar kerststal in onze pastorale eenheid. We zouden de ster volgen die ons telkens in een andere kerk zou brengen. Een heerlijk zonnetje was van de partij, enkele ouders stapten met ons mee alsook een tweetal leden van Young Spirit die we hiervoor warm gemaakt hadden. Ook begeleiders Johan, Matthias en Kristine hadden hun stapschoenen aangetrokken. Telkens kregen de jongeren een stukje van de tocht, waarmee ze ons gidsten langs mooie stukjes natuur, paadjes en voetwegels. Onderweg raakten we met elkaar in gesprek en de kinderen genoten zichtbaar van hun moeder/vader-momentje. In elke kerk stonden we even stil bij het kerstgebeuren en belichtten we telkens een figuur uit de kerststal: Jozef, Maria, het kind, de herders, de wijzen, de engel,… We waren blij dat we telkens even konden uitrusten van wat toch wel als een stevige tocht ervaren werd. De jongeren werden uitgedaagd om de rebus, die we in elke kerk vonden, op te lossen. We staken ook een kaarsje aan en steunden zo mensen uit onze buurt die het wat moeilijker hebben. Een warme beker chocomelk wachtte hen op het einde van de tocht in de St.-Jozefskerk. Hier vulden ze hun antwoordformulier in met de vier zinnen van de rebus. Misschien winnen ze straks wel een prijsje als een onschuldige hand hun formuliertje trekt? Van de eerder kleine opkomst (slechts 2 van de 34 vormelingen) liggen we niet wakker. Zij die erbij waren beleefden een deugddoend moment. Ze zullen die avond ongetwijfeld goed geslapen hebben!
(tekst: Johan Vervaeke- foto’s: Kristine Decroos)