Lichtmis ’17 – ’t Sas bruist van leven

Lichtmis ’17 – ’t Sas bruist van leven

20 februari 2017 0 Door decaproen@hotmail.com

Zaterdag 4 februari verzamelden de kandidaat-vormelingen terug in De Caproen. Ze werden er ingedeeld in twee groepen. De ene groep vormelingen zou er in de St. Jozefskerk de eerste communicanten begeleiden tijdens ‘Ontdek-je-kerkje’. De andere helft bleef op De Caproen om daar drie andere, toffe sessies te volgen. Bij de eerste sessie herhaalden ze enkele vormselliedjes van de afgelopen weken en leerden ze er nieuwe bij. Bij sessie twee knutselden de vormelingen erop los om de kerk wat mooi te versieren voor hun eigen vormselfeest. Tot slot was er een sessie ‘complimenteren, het goede in een ander zien’ waarbij ‘elkaar waarderen’ centraal stond en tevens ingespeeld werd op de viering die later op de dag zou volgen.

De eerste communicanten waren, samen met mama en papa, uitgenodigd in de St. Jozefskerk om er de sacramenten te leren kennen. Onder de noemer ‘Ontdek-je-kerkje’ werd een parcours afgelegd met doe-opdrachtjes en spelletjes, waarbij verschillende thema’s als water, licht, olie en steen aan bod kwamen. Ze konden kiezen om dit in de voor- of namiddag te doen. Enkele vormelingen, leerkrachten en vrijwilligers begeleidden hen op hun tocht.

’s Avonds vond de Lichtmisviering plaats waar ook de gezinnen die die het afgelopen jaar een dopeling hadden, waren op uitgenodigd. Het werd een kindvriendelijk moment met inbreng van alle aanwezigen én vooral met véél licht en zo zat de kerk op ’t Sas nog maar eens vol. Achteraf werden allen uitgenodigd voor een drankje en een hapje achteraan de kerk. Dank aan allen voor hun inzet op deze fantastische dag.