Chiro Sas op bivak te Olmen

Chiro Sas op bivak te Olmen

20 september 2023 Uit Door decaproen@hotmail.com

Net zoals elk jaar hebben we bij Chiro Sas Bredene er een spetterend kamp van gemaakt! Dit jaar gingen we naar Olmen, een deelgemeente van Balen. Onze kampplaats was Oosterborg, een hele mooie locatie die mooi in het groen gelegen was. De eerste dag waren we nog hoopvol op een kamp vol met mooi weer, maar de weergoden waren ons niet goed gezind.

Op de eerste dag hebben we veel gewandeld, we zijn door de regen maar met een goeie sfeer van het station in Balen naar onze kampplaats in Olmen gewandeld. Daar werden we opgewacht door onze kookploeg die ons onmiddellijk een drankje en een koekje hebben gegeven.

Er was een groot grasplein op de kampplaats, dit vonden de kinderen superleuk als het net geregend had, ze bleven maar glijden op hun buik door de modder. Ondanks de vele regen die we gehad hebben, zijn onze activiteiten toch gewoon door kunnen gaan.

Er was slechts 1 dag op heel het kamp dat het van ‘s morgens tot ’s avonds heeft geregend en we niet echt iets konden doen op de kampplaats. Maar ook toen hebben we de kinderen een leuke dag bezorgd, we zijn toen naar het zwembad geweest! Volgens sommige kinderen was het zelfs het leukste zwembad waar ze al geweest waren. Zoveel glijbanen!

De laatste dagen hebben we geen regen meer gehad en begon de temperatuur te stijgen. Wat konden we toen anders doen dan met water spelen? Waterspelletjes zijn dan ook de favoriete activiteit van iedereen die mee was op kamp, van het jongste kindje tot de oudste leider.

Op de laatste avond was er net zoals elk jaar een lekkere barbecue voorzien door de kookploeg, en daarna konden we genieten van het vrij podium die door de verschillende groepen in elkaar werd gestoken. De Speelclubs brachten ons een heel mooi dansje, de Rakwi’s hadden de dag voordien een film opgenomen en hebben deze laten afspelen. De film ging over een bankoverval die de politie moest oplossen, uiteindelijk kwam alles wel terug goed!  De Tito’s hebben ons dan weer allerlei vuile dingen laten eten en drinken.
We hebben toen het kamp mooi afgesloten en keerden op 11 augustus terug naar mama en papa.
(leiding Chiro Sas)