Kerstmarkt op de Vuurtorenwijk

Kerstmarkt op de Vuurtorenwijk

13 december 2017 Uit Door decaproen@hotmail.com

Zaterdag 9 december vormden het Sint-Antoniusplein en de parochiekerk van de Vuurtorenwijk het decor van de jaarlijkse kerstmarkt. Op zaterdag vanaf 16 uur waren er niet alleen verkoopsstandjes ‘voor het goede doel’ maar was er ook randanimatie. In de grote feesttent speelde Soap & Water doorlopend Ierse folkmuziek. Een kinderkoortje met leerlingen van het OLVO verzorgde op de trappen van de kerk twee concertjes met traditionele kerstliedjes. Ook 20-tal lijndansers van Okra demonstreerde hun kunnen.

Lijndansers OKRA Vuurtoren

In de kerk was er een kerststallententoonstelling met 103 kerststallen in alle kleuren en vormen. Eén van de pronkstukken was de stal die Gilbert Osstyn vervaardigde, het resultaat van enkele maanden tekenen, hout zagen, snijden, lijmen… Maar ook de stalletjes van de leerlingen van het 2e leerjaar van het OLVO mochten gezien worden. De coördinator van de tentoonstelling, meester Jan Christiaen, was best trots op de prestatie van zijn pupillen.

Kerststallententoonstelling in de kerk

Maar natuurlijk geen kerstmarkt zonder standjes. Oxfam Wereldwinkels was uiteraard weer paraat met een selectie uit zijn aanbod en ook de jongeren van de lokale Chirogroepen deden hun duit in het zakje met de verkoop van frieten, braadworst en drank. En op de Vuurtorenwijk natuurlijk geen kerstmarkt zonder tombola: de geschenkenmand in de Sint-Antoniuskerk werd in de loop van de week gevuld met cadeaus die de mensen aanbrachten voor de kersttombola.

Bij verschillende kerstkraampjes kon je een drankje nuttigen
Ook Bond Zonder Naam was er weer bij
Verkoopsstandje bij OKRA

Door de bijdrage van velen, bereidwillige medewerkers én bezoekers, kon weer wat geld ingezameld worden om een steuntje te geven aan anderen die het minder breed hebben. Een hoopgevende gedachte om de kerstperiode in te zetten.
(Leo Coulier)

Lekkere vis