Kerstsfeer rond de stal

Kerstsfeer rond de stal

2 januari 2019 Uit Door decaproen@hotmail.com

Op tweede kerst verzamelden om 16 u. heel wat gegadigden rond de visserskapel in Bredene. De kapel is in deze kersttijd met licht versierd en een kerststal maakt iedereen duidelijk dat de christelijke gemeenschap iets belangrijks te vieren heeft. In deze sfeervolle setting organiseerden het Davidsfonds, de Confrérie van ’t Vynckx- en Woutermansambacht en het Jeugdmuziekensemble Ocarina de jaarlijkse zangstonde met kerstliederen. Een gelegenheidsorkest van blokfluiten, gitaren, trompet en mandolines luisterde de gebeurtenis feestelijk op. Dit alles onder de kundige leiding van Germain die ook het volk aanporde om zo veel mogelijk mee te zingen. Een geheel van bindteksten die zinvol linkten met het kerstgebeuren werd tussenin voorgelezen. Een gezellig samenzijn met een glaasje warme wijn en een “lukke” gaven gelegenheid tot ontmoeting, en stilaan viel de donkerte in. Tijd om weer naar huis te gaan en af te spreken volgend jaar terug te komen. Op 1 mei zingen we, als start van de Mariamaand, Marialiederen aan de Visserskapel. Allen van harte welkom.

(c) Jos Stubbe
(c) Jos Stubbe
(c) Jos Stubbe
(c) Jos Stubbe
(c) Jos Stubbe
(c) Jos Stubbe