Bedevaart naar Meetkerke

Bedevaart naar Meetkerke

Zaterdag 13 mei was een hoogdag voor de parochianen van de Vuurtorenwijk en omstreken. Reeds voor de zestiende keer werd een bedevaart georganiseerd naar het O.-L.-Vrouwbeeld van Maria in de kerk van Meetkerke. Enkele deelnemers waren er voor de zestiende keer bij!  De aftrap werd om 6 uur gegeven aan de St.-Antoniuskerk waar traditioneel een bezinningsmoment gehouden wordt gevolgd door een gebed ter ere van Onze Lieve Vrouw.
De eerste veldkapel werd bereikt omstreeks 7.30 uur waarbij even halt gehouden werd om een ode te brengen aan Onze Lieve Vrouw. In Stalhille werd een korte plaspauze voorzien en werd de inwendige mens versterkt, voorzien van een deugddoend kopje koffie. Met het mooie weer vervolgden we onze bedevaart tot aan de tweede veldkapel, waar we omstreeks 8.45 uur arriveerden. Opnieuw werd Onze Lieve Vrouw geëerd met een ode aan haar. Verder op stap naar onze derde en tevens laatste veldkapel kwamen de 13 deelnemende fietsers aangereden die eveneens ingeschreven waren voor deze bedevaart. Dit bracht ons voorlopig aantal bedevaarders op 30. Na de derde ode aan Onze Lieve Vrouw begon het laatste stukje van de bedevaart. Eenmaal aangekomen bij de kerk van Meetkerke was het tijd voor een groepsfoto met alle aanwezige bedevaarders. Daarna was er nog een kleine viering in de kerk van Meetkerke met zang en gebed onder leiding van pastoor Dirk. Ook een meegebrachte bedevaartskaars werd geofferd aan Onze Lieve Vrouw. Met deze viering in de kerk van Meetkerke kwam er een einde aan onze jaarlijkse tocht naar het bedevaartsoord te Meetkerke. Eveneens traditioneel is onze afsluiter met alle bedevaarders waar we gezellig samen zijn in een etablissement om onze dorst te laven.
(Dennis Vercnocke)