Allerheiligen en Allerzielen in onze PE

Allerheiligen en Allerzielen in onze PE

22 november 2023 Uit Door decaproen@hotmail.com

De viering van Allerheiligen en Allerzielen verzamelde onze gemeenschap rond de Heer in een mooie decoratie, een sfeervolle viering met het koor, de grote aanwezigheid van de families die een overlijden in de kerk meemaakten en de medewerking van de vormelingen. De kerk baadde in een gloed van lichtjes en kleuren door de decoratie van kaarsen en bloemen, terwijl het koor met hun meerstemmige zang en de aanwezigheid van de vormelingen deze dag tot iets moois maakten.

De aanwezige families brachten bij het voorlezen van de namen een lichtje aan bij het kruisje met de naam van hun overledene. Deze stonden opgesteld vooraan, in de aanwezigheid van enkele heiligenbeelden die de gemeenschap van de heiligen symboliseerden.  De aanwezigheid van de vormelingen voegde een speciale dimensie toe aan deze viering. Zij brachten bloemen en kaarsen aan en zongen een lied. En de lector bracht mooie gedichten over rouw en verdriet.

De Allerheiligen en Allerzielen-viering was niet alleen een herdenking, maar een ook viering van het leven, de liefde en de erfenis van de heiligen die ons voorgingen. We eerden de heiligen die ons nog altijd begeleiden op onze reis van geloof. Velen drukten hun waardering uit voor dit samen doorvoelde moment. 
(pastoor Nikolaas)