Instapviering eerste communicanten St.-Theresia en St.-Rikier

Instapviering eerste communicanten St.-Theresia en St.-Rikier

13 maart 2024 Uit Door decaproen@hotmail.com

Op zaterdag 2 maart en zondag 3 maart ging de instapviering met de kinderen van de eerste communie door in de Sint-Theresiakerk voor eerste communicanten van de Duinen en in die van Sint-Rikier voor die van het Dorp. Zij waren talrijk aanwezig, samen met hun ouders. Het werden kindvriendelijke vieringen waarin de kinderen onder meer een kubus aanbrachten en een wegwijzer met het woord ‘Samen’. In de homilie mochten zij spelenderwijs de boodschap van de tien woorden samen uitbeelden. Tien vingers aan onze beide handen, tien woorden van God om samen te leven. Woorden die ze trouwens zelf hadden aangebracht. Uit volle borst zongen de kinderen de refreintjes van de eerste communie mee. Gesterkt ging iedereen zo naar huis. Dank aan de werkgroep Eerste Communie om de viering in goede banen te leiden.
(priester Nikolaas)