‘Menslief, ik hou van je’ – Nieuwe, hedendaagse versie van een tijdloze klassieker

‘Menslief, ik hou van je’ – Nieuwe, hedendaagse versie van een tijdloze klassieker

2 november 2022 Uit Door decaproen@hotmail.com

50 jaar geleden, in 1972, verscheen ‘Menslief, ik hou van je!’, het iconisch roze, smalle boek van Phil Bosmans, stichter en bezieler van Bond zonder Naam. Met prachtige teksten die doen nadenken, die troosten, die aanmoedigen. Een boek vol levenswijsheden. Er werden maar liefst 850.000 exemplaren verkocht in binnen- en buitenland.

Dit jaar zou Phil Bosmans 100 geworden zijn. 10 jaar geleden overleed hij. Phil Bosmans laat bij zijn dood een rijke erfenis na. Met zijn charisma en stralende glimlach was hij een icoon van de jaren ‘70 en ‘80. Hij stond 36 jaar aan het roer van de beweging Bond zonder Naam als auteur van vele spreuken, tal van boeken en oprichter van verschillende initiatieven.

Hoog tijd om zijn nog steeds actuele werk opnieuw uit te brengen. Begin oktober verscheen een nieuwe versie van dit boek, met herwerkte en nieuwe teksten en poëtische bijdragen van gelauwerde dichters uit Vlaanderen en Nederland met een hart voor BZN. Deze nieuwe versie is ook vandaag nog altijd relevant en misschien zelfs levensnoodzakelijk. Phil Bosmans staat synoniem voor levensvreugde, levensmoed en levenskunst. Zijn boodschap is dat je het spoor van je hart moet volgen, en dat de ‘liefde’ in deze tijd vruchtbare oasen kan doen ontstaan.

Vandaag is jouw dag.
Sta op, de zon schijnt.
De wereld wacht op jou.

Iemand heeft jou ooit bedacht.
Dit is jouw plek onder de zon.
Ik ben blij dat je er bent.

Menslief, ik hou van je.

Je bent een wandelend wonder op deze aarde.
Je bent uniek, je bent mooi.

Je krijgt tijd om je leven te leven.
Tijd om gelukkig te zijn met wie je bent.

Tijd om je geluk te delen met anderen.

Menslief, ik hou van je.
Geloof je wat ik zeg?

Zeg het dan voort aan anderen:
Menslief, ik hou van je!

Misschien een ideetje voor een eindejaarsgeschenk? Je kan het boek bestellen via www.bzn.be, bij de boekhandel of in een huiswinkel bij Anne Van de Velde, Beukenlaan 20, Bredene, 059 50 52 05