Vormelingen St. Rikier op bezoek in AZ Damiaan

Vormelingen St. Rikier op bezoek in AZ Damiaan

20 februari 2017 0 Door decaproen@hotmail.com

Op woensdag 1 februari werden de vormelingen ontvangen door Rita Kinet, pastor in AZ Damiaan. Zij nam ons mee naar de stille ruimte van het ziekenhuis, een hele witte ruimte en ja, het was er heel stil, maar sober en mooi. We kregen een film over het ziekenhuis te zien en wat uitleg over haar taak als pastor, met 1 ‘o’! Op de afdeling geriatrie kregen we de kans om met oudere mensen te praten en kregen we hun verhaal te horen hoe zij hun vormsel hadden beleefd. Dit was echt verschieten voor onze vormelingen. Een uitgebreide catechismus en elke zondag naar de kerk, dat was hun voorbereiding op de plechtige communie en het vormsel. De jeugd van tegenwoordig luisterde geboeid naar hun verhalen. Ook de cadeautjes kwamen ter sprake: een missaal, een paternoster, een wijwatervaatje,… waar zijn wij met onze gsm, ipad en dergelijke. Een zoektocht met enkele vraagjes rond de geschiedenis van het ziekenhuis sloot de namiddag af. Vooraleer we afscheid namen van Rita kregen we nog een drankje aangeboden door het ziekenhuis.