Uitstap naar Gent met OKRA-Bredene

Uitstap naar Gent met OKRA-Bredene

19 oktober 2022 Uit Door decaproen@hotmail.com

Op dinsdag 20 september om 8.30 u. vetrokken we met 22 personen onder wisselvallig weer met de bus richting Gent. Er hadden ondertussen 6 leden afgebeld. Daar aangekomen was onze eerste activiteit een rondvaart van anderhalf uur met een grote boot op de Gentse binnenwateren. Voor sommigen was het wel een beetje diep om erin te stappen, maar met de hulp van enkele mensen was het toch gelukt. Onze gids gaf een zeer interessante uitleg. 1000 jaar architectuur en verhalen bekeken en beluisterd vanop het water. En alsof er nog geen water genoeg was, begon een beetje te motregenen. Gelukkig waren er kleurrijke paraplu’s voorzien.

Daarna was het tijd om te gaan eten in ’t Groot Vleeshuis. De enen namen warme breugelham met mosterdsaus, aardappel in de schil met een slaatje. Anderen kozen voor de Gentse waterzooi met kip, groentjes en krieltjes. Zeer lekker! In de namiddag was nog een vrij bezoek voorzien aan het ‘Huis van Alijn’, een gerestaureerd armenhuis, dat nu dienst doet als museum met tradities en gewoontes uit het dagelijks leven van vroeger en nu. Er was onder meer een gedeelte met oude marionetten en een andere gedeelte met veel spullen uit de jaren ’60 & ’70. Op het terras van de binnentuin werd achteraf nog iets gedronken. Om 17.30 u. was onze bus daar en vertrokken we terug naar huis. 
(Frieda Van Eenoo)