Vormelingen St.-Rikier maken zelf hun kruisje

Vormelingen St.-Rikier maken zelf hun kruisje

28 februari 2024 Uit Door decaproen@hotmail.com

Op zaterdag 10 februari, bij het begin van de krokusvakantie, kwamen de vormelingen van Sint-Rikier samen in het parochiehuis ‘De Pastorie’. Onder leiding van keramiste en kunstenares Nicole Sanders maakten ze een kruisje van klei. Eerst was er een inleiding door pastoor Nikolaas die een Godly Play-verhaal vertelde over het kruis en over hoe verdriet toch vreugde kan worden op de manier van Pasen. Daarna kregen ze de kans om zelf een kruisje te maken, dit keer niet een plat maar een opstaand kruis. Nicole leidde alles in goede banen en na een tijd waren al mooie resultaten te zien. De vormelingen waren erg rustig en deden goed mee. Na het drogen en de eerste ‘bakte’, krijgen de jongeren de kans om de kruisjes te glazuren en zullen de kruisjes na de twee bakte klaar zijn.