DUYNEWAKE 2024 – Op het programma

DUYNEWAKE 2024 – Op het programma

19 juni 2024 Uit Door decaproen@hotmail.com

Op zaterdag 6 juli gaat de Duynewake door in de Visserskapel. Over het thema, een kostbare parel, hadden we het vorige week. Deze week zoomen we in op het programma en het artistieke gedeelte.

De plechtige vissersmis om 18 u. wordt opgeluisterd door het jachthoornensemble Confrérie de Toulouse-Lautrec, een vriendengroep die voortspruit uit de jeugdharmonie van het Onze-Lieve-Vrouwecollege in Oostende. Met hun jachthoorn of klaroen luisteren zij regelmatig vieringen en (officiële) plechtigheden op.

Tijdens de sfeervolle wake aan de vloedlijn luisteren we naar een waargebeurd verhaal over het harde leven op zee, gebracht door Doris Klausing, auteur en vertelster over de Oostendse visserij. Zij draagt de visserscultuur een warm hart toe en zet zich tevens in voor het behoud van het maritiem erfgoed. Haar man Guido Vanhoecke zorgt samen met een gitarist voor de muzikale omlijsting.

Tijdens het ontmoetingsmoment achteraf in het groene decor van de Visserskapel genieten we van de fijnzinnige liedjes van Meermens, het creatieve alter ego van Bram Verstappen. In het dagelijks leven staat Bram voor de klas, zijn roeping. Maar Meermens is eerst en vooral een muzikant, een liedjesschrijver, een verhalenverteller…, zijn passie. Onder deze naam brengt hij cabaret, comedy, maar vooral ‘intieme levenslessen in een akoestisch jasje’. Met zijn Nederlandstalige liedjes over de ‘dingen des levens’ probeert hij te amuseren, te troosten, gelukkig te maken, gedachten te verzetten. Muziek die ontspant, beweegt, mensen meeneemt op een bestemmingsloze reis richting morgen.

Meermens deed onder andere reeds het voorprogramma van Metejoor, deelde het podium met Wannes Cappelle, Ertebrekers, Buurman, Willem en Augustijn Vermandere… en vele anderen. Hij nam deel aan de Nekka-wedstrijd en The Voice Van Vlaanderen, stond op Labadoux, het Kleinkunstfestival op ’t Hazegras en de Paulusfeesten in Oostende en speelde in 2023 op The Night Of The Proms Summer Edition.

In 2019 bracht hij zijn eerste CD uit: ‘Zever, Zalving en een Zeemanslied’. In 2021 waagde hij zich voor het eerst ook literair op glad ijs en bracht hij zijn eerste boek ‘Open brieven aan…’ uit. Eerder bracht hij ‘Slimmerick – volume I -‘ uit, een dichtbundel met 100 limericks. Wie De Druivelaar dit jaar in huis heeft, zal ook hier maandelijks enkele van zijn schrijfsels terugvinden.
Kom, luister, geniet en word met elke minuut een beetje meer mens.

Meer info rond de Duynewake: www.duynewake.be of scan onderstaande QR-code