Vormselbijeenkomst Sas & Dorp bekroond met viering kruisoplegging

Vormselbijeenkomst Sas & Dorp bekroond met viering kruisoplegging

9 maart 2022 Uit Door decaproen@hotmail.com

Op zaterdag 19 februari kwamen de vormelingen na de coronaonderbreking weer samen. Ze verzamelden in de eigen parochiekerk, waar ze straks ook het vormsel zullen ontvangen. De vormelingen van Sint-Rikier kwamen ’s morgens aan de beurt, die van Sint-Jozef in de namiddag. In drie beurten werden verschillende thema’s aangebracht, telkens op een gevarieerde en verschillende manier. Eerst was er een zoektocht in de kerk, waarbij de symboliek centraal stond. Daarna getuigden de mensen van Young Spirit Oostende – die speciaal afgekomen waren – over de figuur van Don Bosco en hun jongerenwerking. We speelden samen een tof spel, waarbij een zin moest worden gevormd die de samenvatting was van dit moment. Tenslotte was er ook een knutselmoment, onder leiding van kerkbediende Josephine Abbas. Met haar maakten we een theelichthouder die we zullen gebruiken bij de versiering van de vormselviering. Nadien was er op zaterdag in de Sint-Jozefskerk en op zondag in de Sint-Rikierskerk de afsluitende viering waarbij de ouders hun kinderen het vormselkruisje overhandigden. Dat waren pakkende momenten in de kerk. Nu is het aan hen om het goed te bewaren om het dan op hun vormsel aan te doen. Dank aan alle vormselcatechisten om dit alles in goede banen te leiden.

VIERING KRUISOPLEGGING