Film in St.-Antoniuskerk

Film in St.-Antoniuskerk

27 april 2022 Uit Door decaproen@hotmail.com

Een nieuw initiatief in onze pastorale eenheid was deze filmavond op vrijdag 8 april wel. Ten voordele van Broederlijk Delen vertoonden we ‘The New Gospel’, een Jezusfilm maar ook meer dan dat. In zijn inleiding schetste priester Nikolaas het ontstaan van de film en ook enkele opmerkelijke details, zoals de raakpunten met eerdere passiefilms, opgenomen in het Zuid-Italiaanse Matera. Fictie en de rauwe realiteit van de plantagearbeiders vloeiden in elkaar, maar evengoed kregen we een blik achter de schermen van de film. Dit maakte dat we steeds bij de pinken moesten zijn om de film te kunnen volgen. Niettemin blijven de beklijvende beelden van de tocht langs de Via Dolorosa hangen, waar zowel acteurs gerekruteerd onder de plaatselijke bevolking, als toeristen langs de kant van de weg deel van uitmaakten. Een 30-tal mensen bleven achteraf nog even napraten bij een glaasje wijn van de Wereldwinkel.

(c) Nikolaas Vanneste
(c) Nikolaas Vanneste