Lichtmis-luisterwandeling voor eerste communicanten

Lichtmis-luisterwandeling voor eerste communicanten

20 januari 2022 Uit Door decaproen@hotmail.com

Net als vorig jaar gaan we ook dit jaar met onze eerste communicanten binnen de pastorale eenheid op stap naar aanleiding van het feest van Maria-Lichtmis. Op zaterdag 29 januari bieden we opnieuw de Lichtmis-luisterwandeling ‘Op zoek naar het Lichteiland’ aan. Coronaveilig en toch verbindend. Verdiepend en speels.

De eerste communicant gaat samen met het gezin op zoek naar het Lichteiland en beluistert op zijn tocht enkele audiofragmenten van Jozef, Maria, Herodes, Hanna en Simeon. Onderweg moeten ze ook allerlei opdrachtjes vervullen en raadsels oplossen. Ook broertjes en zusjes kunnen hieraan deelnemen en meegenieten! Start en aankomst zijn voorzien in de kerk en bij hun laatste halte steken de eerste communicanten een kaarsje aan en maken zo het Lichteiland groter. Met een gebed kunnen ze zich daarna nog even richten tot Maria.