Kerstfeest OKRA Vuurtoren

Kerstfeest OKRA Vuurtoren

9 januari 2017 0 Door decaproen@hotmail.com

De OKRA-leden mochten op 20 december 2016 wéér feesten om dankbaar de geboorte van Jezus in herinnering te brengen. Zo’n 90 leden werden aan de inkom verwelkomd en mochten hun plaatsen innemen aan de mooi versierde tafels. Dankzij Dirk, onze proost, mochten leerlingen van het OLVO verscheidene kerstliederen laten klinken, onderbroken door een bezinnend kerstverhaal van de herders die door hemelse stemmen uitgenodigd werden op zoek te gaan naar de nieuwgeboren koning, Jezus. Het was opvallend stil in de zaal! Maar, én de kinderen én de bezieler Dirk én de verteller Willy werden achteraf met luid applaus bedankt. En dan was er koffie bij het kerstgebak versierd met fruit en slagroom en daar middenop een marsepeinen kindeke. En dan kwam het muzikaal optreden van het duo Hilvi en Erik uit Gistel. Voor de pauze bracht de zangeres in diverse outfits en de organist verschillende liederen. Het tweede deel bracht ons meer in kerststemming met …  kerstliedjes zoals “Stille nacht”, een “Ave Maria” en als orgelpunt dé “Hallelujah” van de onlangs gestorven Leonard Cohen. En dan was het tijd om engelenkoeken te smullen bij warme chocolademelk. Het waren eerder aarts-engelenkoeken! Bij het naar huis gaan, kreeg iedere feesteling nog een doos wafels mee. Het kon niet op! Natuurlijk hoort bij een feest niet alleen de voorbereiding, maar ook de opruiming, waarvoor een gewaardeerde dank aan alle bestuursleden.

(Willy Werbrouck)