Komedie Kateie Vuurtorenwijk maakt een doorstart

Komedie Kateie Vuurtorenwijk maakt een doorstart

8 juni 2022 Uit Door decaproen@hotmail.com

De bekende toneelvereniging Komedie Kateie maakt een doorstart, vernieuwde het bestuur en verplaatst de productie naar september. Het culturele leven op de Vuurtorenwijk vaart er wel bij.

“De acht kennissen die in 1986 besloten om een eigen toneelvereniging te stichten, mogen trots zijn op wat ze bereikten. Er was 36 jaar vriendschap, spelen met passie en een parcours waar velen jaloers op kunnen zijn”, zegt Kyran Raes, de nieuwe voorzitter van Komedie Kateie, de vereniging die al die jaren op de Vuurtorenwijk haar uitvalsbasis heeft.

“Eric, Marina, Henri, Els en Josiane zetten een stapje terug en geven de fakkel door aan een vernieuwde ploeg. We zijn erg dankbaar voor hun jarenlange inzet en bijdragen aan de toneelvereniging. Het nieuwe bestuur sloeg de handen in elkaar om na een lange corona-onderbreking weer alles op de rails te krijgen en verder te gaan met Komedie Kateie.”

Jos, Jacqueline en Linda krijgen versterking van een nieuwe ploeg en Komedie Kateie staat na twee jaar opnieuw op de planken van zaal Vuurtoren. De voorbereidingen voor de komedie ‘Pokeren voor Australië’ zijn begonnen. De productie kreeg, omwille van de pandemie, nieuwe speeldata op 23, 24, 25 en 30 september en 1 oktober.

Ook Frank Jongbloet maakt voortaan deel uit van het nieuwe bestuur : “Ik ben al vijftien jaar actief bij de vereniging die er nu weer volop tegenaan gaat.” 
(artikel overgenomen uit het Nieuwsblad)

Foto: Fons Roets