Met OKRA-BREDENE naar het PAJOTTENLAND

Met OKRA-BREDENE naar het PAJOTTENLAND

12 oktober 2017 0 Door decaproen@hotmail.com

Op donderdag 28 september om 7.45 u. zaten aan De Caproen 39 OKRA-leden klaar op de bus om te vertrekken naar het Pajottenland. We werden om 9.30 u. verwacht in Groot-Bijgaarden in het hoorcentrum van Lapperre.

Het hoorcentrum Lapperre

Een jongeman stond ons op te wachten om aan de hand van een diavoorstelling uitleg te geven over de hoorapparaten van Lapperre. Zijn uitleg was heel duidelijk en iedereen hoorde perfect wat hij zei. Na een uurtje hield hij even pauze en konden we genieten van een koffie. Tijdens de koffiepauze kon, wie er zin in had, een hoortest ondergaan. Heel wat mensen maakten er gebruik van. Bij de meesten waren de resultaten niet zo best. Na de koffie kregen we nog wat uitleg over de manier waarop je aan een hoorapparaat geraakt, hoe je aan een premie van het ziekenfonds komt en nog veel meer.

Restaurant ALSPUT in Halle in de Zennevallei

Om 12.40 u. waren we in de Alsput voor ons middagmaal. Er was pompoensoep, een slaatje, stoofvlees met frietjes of kroketjes naar keuze. Als dessert was er nog een kriekentaartje. Toen iedereen verzadigd was, trokken we met zijn allen naar “Het Streekprodukten Centrum – De Groene Gordel”, ook in Halle maar op een andere locatie.

Proeven maar… drankjes, hapjes, lekkers…

Het Streekproduktencentrum herbergt de meest ambachtelijk geproduceerde voedingswaren uit Vlaams-Brabant. Met meer dan 250 artikelen in huis is er voor elk wat wils. Het grootste deel van die producten wordt ter plaatse in het centrum gemaakt. De witte wijn wordt er gemaakt van appelen en peren, de rode wijn van kersen en Schaarbeekse krieken. Ook verscheidene soorten likeur worden er bereid. De man die ons uitleg gaf, beweerde dat hij een speciaal wijntje had tegen koppijn. Als je ’s avonds voor het naar bed gaan, samen met je vrouw zo’n glaasje drinkt, zal ze nooit meer klagen over koppijn in bed. Er waren ook biertjes, diverse kaassoorten en zelfs mattetaarten te krijgen, allemaal eigen productie. Tegen 16.45 u. kregen we onze laatste proevertjes, twee aperitiefjes waarvan we de lege glaasjes mochten meenemen. Er was na het bezoek aan het centrum nog een rondrit in het Pajottenland gepland, maar die ging niet door.  Te lang zitten proeven, smullen en slikken. Dan maar meteen naar “Het Baliehof”, Gistelsesteenweg in Jabbeke (Zerkegem ) voor ons avondmaal.

BALIEHOF  –  de kaas- en zuivelboerderij

We kwamen er niet voor een rondleiding, alleen maar om van de vele kaassoorten te genieten. Per tafel 6 à 8 personen kregen we een kaasplank met daarop 9 verschillende kaassoorten. De kaassoorten waren voorzien van  vlaggetjes met de naam van de kaas erop. Zo wisten we perfect  wat we te eten kregen. Er was ook zelfgebakken brood voorzien en een glas rode wijn.  Kwart over zeven gingen we de bus op en een halfuurtje later waren we in Bredene. Dank je wel André, het was een leuke dag geweest.
(Karel Fischer)