Pelgrimstafel in Oostende – een solidariteitsmaal met een open venster naar de samenleving

Pelgrimstafel in Oostende – een solidariteitsmaal met een open venster naar de samenleving

13 maart 2024 Uit Door decaproen@hotmail.com

In navolging van een eeuwenoude traditie bereidt Chef on the Move, Jan Wydooghe, met zijn inclusieproject Ambachtsplatform een gezonde maaltijd voor de minst bedeelden samen met iedereen die maar wil, en dit op woensdag 27 maart 2024 om 18.00 uur in de St.-Jozefskerk in Oostende.Een lange tafel van wel 100 mensen. Divers en inclusief is de doelstelling!

Sociale inzet
Het Ambachtsplatform is het resultaat van Jans zoektocht naar de combinatie van zijn ongedwongen sociale inzet met het ambacht van het koken. Dit zoeken loopt als een rode draad doorheen zijn levenspad.

Een kookcursus als middel
In de vorm van een kookcursus met kandidaten die inschrijven uit vrije wil, gaan we aan de slag in 6 lessen. Een diversiteit creëren binnen de groep geldt als maatstaf. De deelnemers zijn een dwarsdoorsnede van de samenleving. Hoe diverser de groep, hoe interessanter de interactie. Wanneer iedereen met hetzelfde bezig is, vallen haast alle barrières weg en worden de deelnemers uit hun comfortzone gehaald. Een mooi moment voor reflectie. In de thuisbasis voor de cursus, het huis van bijzondere jeugdzorg De Takel, streven we naar een optimale maatschappelijke interactie. Met de mensen van de kookles engageren we ons in sociaal-culturele activiteiten waar we onze kookkunsten kunnen tonen.

Een lange tafel van wel 100 mensen
We serveren een uitgebreid buffet, koud en warm met nagerechtjes en alcoholvrije dranken. We werken samen met de sociale kruidenier de Antenne en Foodsavers, waarbij we (gezonde) voedseloverschotten met zorg bereiden, verder aangevuld met seizoensproducten uit eigen streek.

Wij hebben jullie nodig
Organisaties die zich inzetten voor de armoedebestrijding in Oostende en omstreken worden uitgenodigd om samen met hun medewerkers de kwetsbare mensen te begeleiden naar de Pelgrimstafel. De bijdrage voor mensen in armoede bedraagt 5 euro per persoon. De kwetsbare groep schrijft zich in via hun organisatie.

Kansrijke mensen kunnen deelnemen aan het tarief van 30 euro. Inschrijven kan via email naar info@chefonthemove.be met vermelding van naam en aantal personen + overschrijving van 30 euro per persoon naar rekeningnummer BE86 7310 4345 3850 op naam van Ambachtsplatform met dezelfde vermelding.

We mikken op een 100-tal mensen aan onze Pelgrimstafel. Alvast bedankt voor jullie steun om de Pelgrimstafel te helpen waar maken. Alle info en vragen bij Jan Wydooghe, 0479 90 10 19. Door deel te nemen aan dit initiatief ondersteunt u mee het project “Gezonde voeding voor kinderen met lege brooddozen”.

Iedereen is welkom. Het zal een warme ontmoeting zijn! Sluit je ook aan?