Met jouw naam word je geroepen! – Catechese en naamopgave vormelingen Sas

Met jouw naam word je geroepen! – Catechese en naamopgave vormelingen Sas

28 december 2022 Uit Door decaproen@hotmail.com

Op zaterdag 10 december kwamen we voor de eerste maal samen met de vormelingen van St.-Jozef. Door de grote van de groep splitsten we deze op in de voor- en namiddag. We lazen een brief voor van God aan de vormelingen waarin de jongeren opgeroepen worden om Jezus te volgen tijdens dit voorbereidingsjaar. God roept ons bij onze naam! Het geroepen worden houdt tevens een opdracht in. En wij kunnen in alle vrijheid ‘ja’ antwoorden. We gingen ook even in op de betekenis van hun namen, waarvoor sommigen hun ‘huiswerk’ hadden gemaakt. Om dit luikje af te ronden tekenden ze hun hand op een blad en vulden in de vingers enkele eigenschappen in. In een tweede moment speelden we een dominospel waarbij een omschrijving gelinkt werd aan een begrip of afbeelding. De vormelingen toonden hun interesse en luisterden aandachtig naar de nodige uitleg van Johan en Matthias. Tijdens de viering in de kerk gaven de jongeren hun naam op in voorbereiding op hun vormsel. Bij het doopsel deden anderen dat in hun plaats, nu deden ze het zelf in eigen naam. Hun ‘ja’ werd duidelijk gehoord door de aanwezige ouders, broers en zussen, en de geloofsgemeenschap die hen zullen ondersteunen in hun opdracht.
(Johan Vervaeke)