Kerk&Leven vernieuwt!

Kerk&Leven vernieuwt!

7 augustus 2023 Uit Door decaproen@hotmail.com

Deze week krijgen de abonnees een vernieuwde Kerk&Leven in de bus. Nog meer dan vroeger staan mensen centraal. Vertrouwde én nieuwe rubrieken in een eigentijds jasje: ontdek de nieuwe Kerk&Leven.

Begin dit jaar smolten de redacties van Kerk&Leven en Kerknet samen tot één team. Ongetwijfeld merkte je al de nieuwe wind die er sindsdien waait. Die wordt deze week nog meer zichtbaar in Kerk&Leven, met een opgefriste vormgeving van de nationale pagina’s. De redactie werkte ook een nieuwe invulling uit, in samenspraak met lezers en mediaprofessionals. We hebben geprobeerd de sterkste rubrieken nog scherper te stellen en te combineren met nieuwe rubrieken. Een overzicht.

Blz 1 tot 4: parochienieuws

Op de eerste vier bladzijden vind je nog altijd het vertrouwde parochienieuws. Het lokale nieuws is een belangrijke pijler van Kerk & Leven. Daar blijven we op inzetten, met de hulp van duizenden vrijwilligers die elke week nieuws uit uw eigen parochie aanleveren.

Blz 5: op de voorgrond

Op de eerste nationale pagina, bladzijde 5, vind je voortaan een portret van een man of vrouw ‘achter’ het nieuws. Ook die verdient vaak een plaats op de voorgrond. Onderaan deze bladzijde laten we een foto voor zich spreken, een opmerkelijk beeld uit de kerkelijke actualiteit, of ruimer.

Blz 6: meteen mee met de actua

Een verdiepend achtergrondstuk bij de actualiteit, gecombineerd met korte berichten die je in één oogopslag het belangrijke (kerkelijke) nieuws van de voorbije week bijbrengen.

Blz 7: de 12

Het Standpunt, vroeger op bladzijde 5, vind je voortaan op bladzijde 7. Daar krijgt het gezelschap van korte bijdragen van een groep vrouwen en mannen die we afwisselend aan het woord laten. Die rubriek gaven we de naam De 12. Een symbolisch getal, maar vooral ook een weerspiegeling van de grote verscheidenheid in de Kerk van vandaag. Wie die twaalf zijn, ontdek je vanaf volgende week. Je kan er ook zelf deel van uitmaken!

Blz 8 en 9: meer plaats voor de Klapstoel

Voor een goed gesprek moet je tijd en ruimte hebben, dus maken we meer plaats voor onze Klapstoel. Ons wekelijks interview is voortaan bijna twee volle bladzijden lang. Voor de eerste vernieuwde editie strikten we niemand minder dan Nathalie Becquart, de ‘first lady’ van het Vaticaan.

Blz 10 en 11: tips van de redactie

Een aantrekkelijke dubbelpagina met ‘tips van de redactie’ voor activiteiten, lezingen, cultuurtips, enz. Per bisdom krijg je aparte tips voor activiteiten in jouw buurt. De redactie geeft je elke week ook 5 tips voor boeken, films, tentoonstellingen enz. die je niet mag missen.

Blz 12 en 13: thema’s ten gronde

Zorg, Goed leven, Jong & oud, Kerk en Pelgrimeren. Dat zijn de vijf thema’s die we de komende maanden op blz 12 en 13 uitdiepen. Dat kan met een reportage, een getuigenis, een interview, maar ook een historische terugblik. Voor het eerste nummer strijken we neer op de Wereldjongerendagen in Portugal.

Op bladzijde 13 vind je elke week ook een Quiz en/of een Vraag van de week – uiteraard met de antwoorden…

Blz 14: lezingen en commentaar

De Bijbellezingen van de week en het commentaar van Isabelle Desmidt blijven op hun vertrouwde bladzijde 14.

Blz 15: nieuws uit jouw bisdom

Op bladzijde 15 vind je voortaan het nieuws uit jouw bisdom, van je vertrouwde bisdomredacteur.

Blz 16: Bijbelse vragen en meer

De populaire Kerknet-rubriek 7 Bijbelse vragen vindt nu ook zijn weg naar Kerk & Leven. De eerste Bijbelse vragen stellen we aan Nathalie Basteyns, de MS-patiënte die voor de tv-reeks Mirakel nr. 71 naar Lourdes trok.

Afsluiten doen we elke week met een ‘dikke duim’ voor iemand in de bloemetjes die zich belangeloos inzet voor de medemens.

We hopten dat je vanaf het nummer, dat vanaf woensdag 9 augustus in de bussen valt, aangenaam te verrassen en wens je veel leesplezier.

Koen Vlaeminck, hoofdredacteur Kerk & Leven en Kerknet 

Nog geen abonnee? Abonneer je hier