Solidariteitsmaal ten voordele van Guatemala

Solidariteitsmaal ten voordele van Guatemala

17 april 2019 Uit Door decaproen@hotmail.com

Op zondag 7 april zat de Cappelrie in Bredene-Dorp goed gevuld met 60 deelnemers aan de solidariteitsmaaltijd. Het initiatief kwam van parochieassistent Johan Vervaeke samen met Cecile Verstraete, Erna Inghelbrecht en vele medewerkers. Ze zetten zich in voor een maaltijd waarvan de opbrengst bedoeld was voor de boeren uit Guatemala. Guatemala – officieel: de Republiek Guatemala – is een land in Centraal-Amerika, grenzend aan Mexico, Honduras en El Salvador. Het telt iets minder dan 17 miljoen inwoners.

Lekker aan tafel
Tegen 12 u. was bijna iedereen aanwezig. We hadden tijd voor een gezellige babbel en een drankje. Om 13 u. was traiteur Franky klaar met de soep. Een lekkere tomatensoep met brood erbij. En tegen 14 u. kwam de hoofdschotel op tafel. Voor elk twee sneden varkensgebraad met saus, boontjes en puree. Wie met één bord niet genoeg had, kreeg er volop extra bij. Lekker!

Campagnefilm over Guatemala
Johan had de campagnefilm klaar gezet over de manier waarop de boeren leven in Guatemala. Dankzij de bijdragen van Broederlijk Delen kunnen de boeren er enige vooruitgang boeken. Er wordt gezocht naar een manier om de landbouwgrond eerlijk te verdelen, zodat de boeren kunnen boeren en er genoeg eten op tafel komt. Genoeg, lekker en gezond en dat op eigen grond.

Koffie en gebak
Tegen 15 u. was het tijd voor koffie of thee met een hapje erbij. Raymonda Pollet had gezorgd voor een lekkere cake en Franky Vanwalleghem voor de koffie en kleine confituur gebakjes. En… die leuke namiddag met lekker eten, een deugddoend drankje en een flinke babbel had gezorgd voor een opbrengst voor Guatemala van maar eventjes 619,50 euro. Mooi! Dank je wel smulpapen van Bredene.  
(Karel Fischer)

(J.V.)