Succesvolle ouderavond eerste communie St.-Theresia

Succesvolle ouderavond eerste communie St.-Theresia

12 juni 2024 Uit Door decaproen@hotmail.com

Op een bewolkte maar droge maandagavond op twee weken voor de eerste communie, verzamelden alle ouders van de communicanten zich in de kerk van Sint-Theresia voor een belangrijke bijeenkomst. De ouderavond voor de eerste communie stond op het programma, en het enthousiasme en de betrokkenheid van de ouders waren voelbaar. Pastoor Nikolaas opende de avond met een warm welkom, waarna hij samen met Jeannot, de verantwoordelijke, en Aurélie van het team van de eerste communie, verder uitleg gaf. Zij namen de aanwezigen mee in de voorbereidingen en de praktische zaken rondom de viering. Het doel van de avond was om samen na te denken over hoe de kerk versierd zou worden, hoeveel stoelen er zouden moeten staan per gezin en om de taken voor de kinderen te verdelen. De ouders werden uitgenodigd om hun ideeën en suggesties te delen over de versiering van de kerk. Er werd voorgesteld om kleurrijke ballonnen en handgemaakte decoraties door de kinderen te gebruiken om een feestelijke en persoonlijke sfeer te creëren. Er werd afgesproken dat de ouders samen zouden werken om op de generale repetitie, enkele dagen voor de communie, de kerk te versieren. Daarnaast werden de taken voor de kinderen besproken. Elk kind kreeg een specifieke rol tijdens de viering, variërend van het voorlezen van een gebed, het aanbrengen van bloemen aan het altaar en het spelen van een rol in het toneel van het evangelie over het feest. De ouders waren bereidwillig om hieraan mee te werken, zodat alles op de grote dag vlekkeloos kan verlopen. De avond eindigde met een korte rondvraag en nog even nakaarten. Er heerste een gevoel van gezamenlijke verwachting, maar ook van tevredenheid over het geleverde werk. Met deze succesvolle ouderavond is de laatste rechte lijn naar de eerste communie ingeslagen. De voorbereidingen zijn in volle gang en de betrokkenheid van alle ouders en kinderen belooft een prachtige en gedenkwaardige viering in Sint-Theresia Bredene-Duinen.
(priester Nikolaas)