Nieuwjaarszoeteke in zaal Cappelrie op ’t Dorp

Nieuwjaarszoeteke in zaal Cappelrie op ’t Dorp

29 januari 2018 Uit Door decaproen@hotmail.com

Op zondag 21 januari waren 52 parochianen van de federatie Bredene-Vuurtoren bijeengekomen om eens samen Nieuwjaar te vieren. Het feest startte om 11 u. in de St.-Rikierskerk met een dankviering, opgeluisterd door het Sint-Rikierskoor onder leiding van Marc Celis. Na de mis was er tijd voor een aperitiefje achterin de kerk. Er werd Nieuwjaar gewenst en er was tijd voor een flinke babbel. Daarna spoedde iedereen zich naar de zaal Cappelrie voor de Nieuwjaarsmaaltijd.

Lekker, lekker, lekker!

Het varken met zijn vier voeten was er niet bij. Traiteur Marc Standaert had gezorgd voor kalkoenfilet met witte druiven, ananas en kroketjes. Vooraf kregen we een romig soepje met broccoliroosjes Achteraf was er dan nog koffie met een flink stuk taart. Het zag er allemaal erg lekker uit en dat was het ook, beter dan dat varken met z’n krullenstaart zou geweest zijn en zeker 25 euro waard. Om 13 u. had iedereen een plaatsje gevonden aan de mooi versierde tafels. Priester Dirk Spanhove nam het woord, heette iedereen welkom, wenste allen een vreugdevol nieuw jaar en een smakelijke maaltijd. Hij sprak het gebed bij het eten uit en gaf ons de zegen. Zo kon voor iedereen het tafelen beginnen. Lekker eten, flinke babbel, glaasje bier, water, fruitsap of wijn. De tijd vloog voorbij en tegen 16.30 u. was het zover. Alles was met smaak naar binnen gewerkt. Het regende heel lichtjes, maar echt koud was het niet. De auto in en hup… naar huis. Het was een leuke namiddag geweest, dank zij Cecile en haar medewerkers.
(Karel Fischer)