Spel en catechese op tweede samenkomst met vormelingen

Spel en catechese op tweede samenkomst met vormelingen

22 maart 2021 Uit Door decaproen@hotmail.com

Een tweede bijeenkomst voor onze vormelingen van Sint-Jozef (Sas) en Sint-Rikier (Dorp) op zaterdag 13 maart verliep in dezelfde sfeer als de eerste bijeenkomst. Dit maal werd besloten om in de namiddag geen extra bijeenkomst te organiseren daar het zou lukken om binnen de beschermingsregels alles te doen. Met 27 kwamen ze afgezakt naar De Caproen en maakten er via een doorschuifsysteem opnieuw kennis met sport en spel, de gezangen voor het vormsel en een catechesebeurt, opnieuw in elkaar gestoken door parochieassistent Johan. Het was een dominospel waarbij enkele begrippen van het vormsel en het christelijke geloof gekoppeld werden aan elkaar. De tijd bleek al gauw tekort en de vormelingen deden echt hun best. Ze konden delen met elkaar over het bidden, de sacramenten, onze paus, het chrisma. Ook nieuwe verhalen leerden ze kennen zoals over Petrus en Johannes de Doper. Met veel enthousiasme konden ze naar huis terug. 25 april komt een nieuwe beurt er aan. Dank aan de tochtgenoten Kenzie, Lesley, Stefanie en Kevin om samen met Johan en priester Nikolaas de voormiddag tot een goed einde te brengen.