Dirk Decoene, 20 jaar organist en dirigent

Dirk Decoene, 20 jaar organist en dirigent

10 april 2017 0 Door decaproen@hotmail.com

Op donderdag 6 april 2017 was het precies 20 jaar geleden dat Dirk Decoene organist werd in de St.-Antoniuskerk en dirigent van het St.-Antoniuskoor. Later kwamen daar ook de St.-Theresiakerk en de St.-Jozefskerk bij in Bredene. Voor deze gelegenheid hadden de koorleden een kleine receptie en een geschenkje voorzien voor hun geliefde koorleider. Proficiat Dirk, voor die mooie jaren, voor je gedrevenheid en mooi orgelspel, voor je enorme technische kennis en dienstbaarheid, voor je mensenkennis ook, het omgaan met de mensen die met jou meewerken!
Dirk Decoene is beroepsmuzikant, hij studeerde trombone in het Lemmensinstituut te Leuven en bastrombone in het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium van Antwerpen. Hij is bovendien een aangename verteller en dus de aangewezen persoon om ons in te wijden in de geheimen van het orgel. Wie dit wil meemaken is op woensdag 24 mei om 20 u. welkom op het doksaal van de St.-Antoniuskerk. Davidsfonds Vuurtoren organiseert deze lezing. Leden betalen 3 euro, niet-leden 5 euro.