Zet ‘em op voor mensen in armoede!

Zet ‘em op voor mensen in armoede!

29 december 2021 Uit Door decaproen@hotmail.com

Goedgemutste breicampagne van Welzijnszorg

Omdat het onrecht dat mensen in armoedesituaties leven ons diep raakt, en omdat we geloven dat een rechtvaardige samenleving mogelijk is, strijden we samen tegen armoede, ook na de campagne van Welzijnszorg.

Welzijnszorg organiseert namelijk al enkele jaren, in samenwerking met innocent Belgium, een ‘goedgemutste breicampagne’. Honderden creatievelingen gaan aan de slag en breien en haken kleine wollen mutsjes die dan in december op de innocent smoothies terecht komen. Innocent Belgium telt en etiketteert elk mutsje, zet ze op hun smoothies en verdelen deze goedgemutste smoothies over heel Vlaanderen. Iedereen kan van deze vrolijke flesjes genieten in een Delhaize, Colruyt of Carrefour in december 2022. Per verkochte goedgemutste smoothie gaat er 0,20 euro naar Welzijnszorg en hun strijd tegen armoede. In 2019 en 2020 werden een recordaantal van 137.561 mutsjes opgestuurd en zo 16.507 euro aan Samen tegen Armoede (Welzijnszorg) geschonken.

Haak je aan?

Nog tot september 2022 kan en mag iedereen breien, in de vereniging of thuis. Ieder mutsje is belangrijk, ze zijn allemaal uniek. Dus doe mee, en brei één muts, of honderd (of iets daar tussenin) en we maken er samen een succes van. De omtrek van de dopjes is 13 cm en de doorsnee 4 cm, dus als je het mutsje plat legt moet ‘ie ongeveer 13 cm breed zijn. De hoogte van het mutsje moet minstens 3 cm zijn. Je wollige meesterwerkjes kan je tot halfweg september 2022 binnenbrengen bij Johan Vervaeke in De Caproen, Breendonklaan 2a. Vergeet er geen briefje bij te doen met je naam en adres (voor de bedanking!), hoeveel mutsjes je hebt gemaakt en de datum. Hij zorgt er dan voor dat deze hun eindbestemming bereiken.

Met je wollige meesterwerkjes steun je alvast het goede doel. Ieder mutsje maakt een verschil voor mensen in armoede. Bedankt voor je hulp. Heb je ‘breinspiratie’ nodig, neem dan een kijkje op de website van ‘de goedgemutste breicampagne’ voor meer uitleg en voor eventuele brei- en haakpatronen. Ook via de website van onze pastorale eenheid vind je meer info.

‘De Goedgemutste Breicampagne’ is een campagne van innocent Belgium & Welzijnszorg.