Synodaal bezoek bij de bisschop

Synodaal bezoek bij de bisschop

22 maart 2023 Uit Door decaproen@hotmail.com

Op donderdag 2 maart werden heel wat priesters uit het noorden van het bisdom verwacht voor een synodaal overleg met de bisschop en zijn team. Ook wij waren bij de genodigden, samen met de priesters uit ons dekenaat. We werden ontvangen in het bisschopshuis met een kopje koffie, waarna we in 3 groepen in verschillende ruimtes gingen zitten voor een dieper gesprek. We deelden onze zorgen, waar we kansen zagen voor de toekomst en hoe wij zorgden voor onszelf om onze taak aan te kunnen. In deze groepjes was er telkens ook iemand van het bisschoppelijk team aanwezig. Na deze uitwisseling kwamen we samen in de Franciscuszaal voor het plenum, waarna we terug naar het gelijkvloers gingen voor koffie en gebak. Na een gezellig samenzijn sloten we af met een gezamenlijk vespergebed in de kapel van het bisdom. 
(pastoor Nikolaas)

(c) Michiel Van Mulder
(c) Michiel Van Mulder