‘Opgewekt’ – Misdienaars ontmoeten elkaar in Bredene

‘Opgewekt’ – Misdienaars ontmoeten elkaar in Bredene

14 juni 2021 Uit Door decaproen@hotmail.com

In navolging van de vieringen in acht decanaten van ons bisdom aan de vooravond van Pinksteren, waarbij misdienaars en jongeren uit alle windstreken in verbondenheid met elkaar eucharistie vierden, geeft ook het decanaat Oostende-Blankenberge gevolg aan deze oproep.

Op vrijdag 25 juni om 19 u. worden alle misdienaars (en 12-plussers) uit ons decanaat uitgenodigd om samen te vieren in de Visserskapel in Bredene-Duinen. Maandenlang bleven zij op de achtergrond en waren ook zij het slachtoffer van beperkende coronamaatregelen. Met de vakantie in zicht willen we hen samenbrengen, om samen te vieren, te bidden, te zingen en vooral om hen te laten ontdekken dat zij niet alleen zijn, maar dat er heel wat andere leeftijdsgenoten misdienaar zijn. We steken hen een hart onder de riem en moedigen hen aan de draad weer op te nemen.

Het wordt een speciale jongerenviering met als thema ‘Opgewekt!’. Inspiratie halen we uit het verhaal van de genezing van het dochtertje van Jaïrus. Jezus brengt leven in Gods naam. ‘Talita koemi’! Sta op en begin aan een nieuw leven, word een nieuwe, misschien wel betere mens. Zo kunnen we het voornemen maken om, na deze donkere coronaperiode, in de komende (vakantie)tijd met nieuwe ogen naar het leven te kijken, wie weet wat we dan allemaal zullen ontdekken.

Met misdienaars en jongeren zetten we de vakantie zinvol en vol zin in, met een viering en een deugddoend ontmoetingsmoment. Wil je er bij zijn, geef dan een seintje aan je priester of je verantwoordelijke van de misdienaarswerking. We zien er naar uit je te mogen ontmoeten!

Meer info & inschrijven via Johan Vervaeke, parochieassistent PE Galilea Bredene-Vuurtoren – pegalilea@bredenevuurtoren.be – 0499 43 43 64