Kerstnachtviering in St.-Rikier

Kerstnachtviering in St.-Rikier

10 januari 2024 Uit Door decaproen@hotmail.com

Wat een betoverende nacht van vreugde was het tijdens de middernachtmis op Kerstmis in de Sint-Rikierskerk! De kerk was gevuld met velen die samenkwamen om de geboorte van onze Heer Jezus Christus te vieren. Het weer zat mee, er was geen regen of buitengewone wind. De prachtige zang van het Sint-Rikierskoor vulde de ruimte en bracht een sfeer van vrede en sereniteit. Hun stemmen verhieven de harten om mee te zingen met de vele Vlaamse kerstliederen, met af en toe een Engelstalige meezinger. Zo konden we ons onderdompelen in de betekenis van deze heilige nacht. Een bijzonder ontroerend moment was bij het begin de aankomst van het kindje Jezus in de kribbe. De eenvoud en puurheid werden weerspiegeld toen een kind genaamd Marley de eer had om het beeld van de pasgeboren Verlosser naar de kribbe te brengen. Zijn onschuldige gebaar herinnerde ons aan de nederigheid en liefde die centraal staan in het kerstverhaal. Zo werd de toon van de viering gezet. Na de viering was er lekkere soep bereid door vrijwilligers en ook kleine glaasjes geestrijk vocht die bij sommigen gemakkelijk de weg richting bloedbaan vonden. Dank aan de vrijwilligers die het mogelijk maakten om dit uit te delen. Moge de vreugde die we hebben gevoeld tijdens deze viering van de middernachtelijke eucharistie voortduren in onze harten en ons leiden naar een tijd van vrede, liefde en hoop voor alle mensen.
(priester Nikolaas)