Warme actie voor Warmste Week

Warme actie voor Warmste Week

18 december 2019 Uit Door decaproen@hotmail.com

Ondanks het soms gure weer vonden heel wat mensen afgelopen weekend de weg naar het parochiaal ontmoetingscentrum De Caproen in Bredene-Sas, waar een ruim assortiment aan tweedehandskleding te koop aangeboden werd. Een tijdje terug waren we gecontacteerd door de VRT met de vraag of we interesse hadden in kleding uit hun magazijnen, dat eerder gedragen werd door acteurs in televisieseries en presentatoren van de openbare omroep. Vanuit onze Welzijnsschakel De Caproen vzw gingen we graag in op dit aanbod. Nu bleek dat wij, samen met nog een vereniging uit Geel, de enige twee organisaties waren die op het aanbod zijn ingegaan. Een volle camionette kleding kwam dan ook onze richting uit. Veel meer dan wat we in eerste instantie konden gebruiken voor onze eigen mensen.

(c) Danny Van Hevel

Het idee om deze kleding dan maar voor een scherp prijsje te verkopen ten voordele van mensen in armoede en hier een mooie actie aan te koppelen voor de Warmste Week ten voordele van onze Welzijnsschakel kreeg vorm. Gelukkig konden we gebruik maken van een vrij weekend in de grote zaal van De Caproen en zo werd de tweedehandsbeurs opgezet. In de gemeente Bredene en het Sociaal Huis vonden we een communicatiepartner en deed de ‘tamtam’ het nodige werk. Ook in Oostende werden heel wat sociale organisaties, die werken met mensen in armoede, aangesproken. Naast deze doelgroep bezochten ook mensen uit alle windstreken de beurs en maakten kennis met het parochiaal centrum en met Welzijnsschakel De Caproen. Honderden stuks kleding gingen over de toonbank en vonden zo een tweede leven.

(c) Danny Van Hevel

De, voor de gelegenheid, in kerstsferen ondergedompelde ruimte van ‘t Sjarelkot deed dienst als kerstbar en ook in de grote zaal kon men terecht voor een natje en een droogje. Een ploegje vrijwilligers stond in voor de goede gang van zaken. Simultaan was de Welzijnsschakel op zaterdag ook aanwezig in de St.-Jozefskerk op de jaarlijkse kerstmarkt van ’t Sas, waar ze potten confituur en knutselwerkjes, vakkundig gemaakt tijdens de Diamond Club, verkochten. Op zondag kregen ze een plekje in de zaal.

(c) Nieuwsbredene.be
(c) Nieuwsbredene.be

De tweedehandsbeurs bracht uiteindelijk 532,30 euro op en gaat straks integraal naar de werking van Welzijnsschakel De Caproen vzw die zich inzet voor mensen met minder kansen. De rest van de kleding vond intussen zijn weg naar het kamp in Duinkerke en naar Horizon, waar een tijdelijk opvangcentrum voor vluchtelingen is ingericht. Van hieruit zal het ook verspreid worden over de andere opvangcentra van Fedasil. Dank je wel, warme mensen van Bredene en omstreken voor jullie solidariteit!