Enthousiaste start in O.-L.-Vrouwecollege Vuurtorenwijk

Enthousiaste start in O.-L.-Vrouwecollege Vuurtorenwijk

14 september 2022 Uit Door decaproen@hotmail.com

Niets dan blije gezichten in OLVO Vuurtoren op 1 september. Zowel kinderen, leerkrachten als directeur waren ‘zotcontent’ dat ze er terug mochten invliegen. Het schooljaar werd geopend op de speelplaats van het lagere met een bemoedigend woordje van directeur Jan en een zegengebed van pastoor Dirk.

Ieder jaar werkt de pastorale werkgroep rond een jaarthema voor de vieringen en bezinningsmomenten tijdens het jaar. In de maand juni werd reeds een hele planning gemaakt (vergaderingen, zangstonden, repetities en vieringen in de kerk) en op 2 september werd reeds gestart met een celebratie.

“We werken dit jaar rond Bijbelse figuren (uit het O.T. – volgend jaar uit het N.T.) en die werden op de startcelebratie door pastoor Dirk voorgesteld” aldus iemand van de pastorale werkgroep.

Oud-leerkracht meester Jan schilderde de figuren, maar alleen de eerste figuur (Abraham) was reeds kleurrijk geschilderd. We zongen daarrond reeds een 2-tal liedjes en de kinderen luisterden geboeid naar ‘n eerste duiding!

Welkomstwoordje door de directeur
Het nieuwe jaar wordt ingezegend