De kruisweg van Jezus voor kinderen

De kruisweg van Jezus voor kinderen

25 maart 2021 Uit Door decaproen@hotmail.com

Op weg met Jezus op een bijzondere manier

Goede Vrijdag is de dag waarop we de kruisiging en het sterven van Jezus herdenken. Aan de ene kant is het een heel verdrietige dag, en vaak dringen de sombere beelden van Jezus’ lijden bij kinderen diep binnen. Toch is het ook een goede dag. Want doordat Jezus voor ons aan het kruis is gestorven, heeft Hij voor onze redding gezorgd.

Op Goede Vrijdag gaan velen de weg die Jezus aflegde van het paleis van Pilatus tot aan Golgotha, even buiten Jeruzalem, waar Jezus stierf aan het kruis. Met de kruisweg staan we stil bij de belangrijkste gebeurtenissen van Jezus’ lijdensweg. En dat doen we hier op een wel heel bijzondere manier.
IJD, jongerenpastoraal Vlaanderen zorgde samen met zandtovenaar Immanuel Boie voor een moderne uitvoering van de kruisweg in 14 haltes. Zand, licht en een glasplaat. Meer heeft hij niet nodig om te vertellen. Hier dus het passieverhaal in zand uitgebeeld, met mooie muzikale omkadering.

Ga je mee met Jezus op weg? Klik op de halte , lees een stukje van het verhaal, klik op de afbeelding en bekijk het filmpje, sta nog even stil bij wat je zag en eindig met een klein gebedje. Aan de slag met… de kruisweg!

Een project van IJD jongerenpastoraal Vlaanderen
en Zandkunstenaar Immanuel Boie

© PE Galilea Bredene-Vuurtoren 2021

Op de Thomas-website verscheen een bijdrage waarin zandkunstenaar Immanuel Boie, in de schijnwerpers geplaatst wordt. Je kan het interview met hem hier lezen.