Vormselwerking St.-Jozef en St.-Rikier van start

Vormselwerking St.-Jozef en St.-Rikier van start

13 december 2018 Uit Door decaproen@hotmail.com

Op zondag 11 november kwamen de vormelingen van beide parochies voor een eerste keer samen. In de ochtend maakten ze kennis met elkaar en met de tochtgenoten. De vormelingen kregen een sessie zang, crea, teambuilding en bezinning. In de namiddag gingen ze op tocht doorheen Bredene-Sas en Dorp. Tijdens een bezoek aan de St.-Jozefskerk werd duidelijk dat de jongeren zelf gekozen hadden om gevormd te worden en in de St.-Rikierskerk werd hen uitgelegd wat ‘acoliet’ zijn nu precies inhoudt. Ze waren ook te gast op de jeugddienst en in het parochiaal secretariaat in ’t Dorp. Chiro Sas zorgde dan weer voor een leuk spelletje. Op het einde volgde nog een kort bezinningsmoment in De Caproen.

Knutselen in het thema ‘Lopen over water’
Vormelingen te gast in het parochiesecretariaat van St.-Rikier

Op zaterdag 1 december volgde een tweede voorbereidingsdag. De vormelingen maakten kennis met de zeven sacramenten. Deze werden na een inhoudelijke toelichting op een speelse manier in praktijk omgezet. Na de middag kregen de vormelingen de kans om te kiezen uit vier keuzesessies. Zo werd er soep gemaakt in het kader van Welzijnszorg, anderen kozen om in de viering iets te doen. De keuzes drama en dans dienden als voorbereiding op de vormselviering. Na een tof uurtje werden de vormelingen verdeeld in twee groepen. De ene groep ging aan de slag in een sessie ‘crea’, de andere groep kreeg een sessie ‘zang’. Na deze deugddoende dag trokken we richting kerk, waar de vormelingen aanwezig waren in de viering. Achteraf dronken ze nog een heerlijke beker soep!

Knutselen in het thema ‘Lopen over water’ (2)
Het sacrament van de eucharistie haarfijn uitgelegd