Broederlijk Delen-markt O.-L.-Vrouwecollege Vuurtorenwijk

Broederlijk Delen-markt O.-L.-Vrouwecollege Vuurtorenwijk

13 april 2022 Uit Door decaproen@hotmail.com

Op dinsdag 29 maart was er na de schooluren (om 16 u.) een heuse markt op de speelplaats van onze basisschool. De leerlingen hadden vele standjes gemaakt en verkochten hapjes, drankjes en zelfgemaakte knutselwerkjes ten voordele van Broederlijk Delen. Ook heel wat kinderen van het kinderkoor waren er bij en zongen enkele strijd- en solidariteitsliederen. De leerkrachten hadden alles goed voorbereid en ondersteunden hun kinderen in hun enthousiaste goeie wil en solidariteit. Ook heel wat ouders en grootouders kwamen supporteren (en natuurlijk ook wat kopen). Proficiat OLVO Vuurtoren voor deze mooie inzet. Uiteindelijk bracht de school 782,90 euro op (en dat bedrag werd reeds overgemaakt aan Broederlijk Delen).

Waar we als parochie ook heel blij over waren is dat de leerkrachten na de krokusvakantie enkele uren per week ook les gaven over het project van Broederlijk Delen en de map Compartamos (wat betekent: ‘Laten we delen!) volgden. De kinderen volgden een gezin uit Colombia en leerden zo het leven ginder beter te begrijpen en vooral ook de nood om deze mensen ieder jaar in de vasten te steunen.

We vernemen intussen dat er met de kinderen ook een sober maal was en dat de leerkrachten onder elkaar een opbodactie organiseerden. Van beide acties kennen we de opbrengst nog niet, maar die wordt na de paasvakantie overgemaakt. Hartelijk dank!