Samana Bredene viert dag van de chronisch zieke mensen

Samana Bredene viert dag van de chronisch zieke mensen

14 oktober 2018 Uit Door decaproen@hotmail.com

Op zondag 7 oktober vierde Samana voor de 35e keer de Dag van de chronisch zieke mensen. Dit keer niet op de tweede zondag van oktober, maar op de eerste, wegens de verkiezingen op 14 oktober. De zieken, met hun begeleiders erbij waren met 85 personen aanwezig. De viering begon om 11 u. in de parochiezaal Cappelrie op het dorp met een eucharistieviering. Dit keer was de mis niet in de St.-Rikierskerk, omdat die gesloten was wegens onderhoudswerken. Priester Dirk Spanhove ging voor in de viering, bijgestaan door mede-priester Nicolaas Vanneste. Zeven van de bestuursleden, zes vrouwen en één man, zorgden voor de lezingen en vormden ook een ondersteunend koortje.

Lekker eten

Na de eucharistieviering hoefden we dit keer we niet van de kerk naar de zaal te lopen, we zaten er al in. Gemakkelijk zeg! Er was eerst een aperitief met hapjes, daarna een lekker soepje met broccoli-roosjes en als hoofdschotel: kalkoenfilet met champignonsaus, groentjes en gratin dauphinois. Als dessert volgde nog koffie en taart. Traiteur Marc Standaert uit Ichtegem had weer eens zijn best gedaan. En voor dat dessert kwamen nog 13 nieuwelingen opdagen die niet alleen van het dessert wilden genieten maar ook van de komende ontspanning.

Ontspanning ! Wacht even…het busje komt zo…

Tegen 16 u. was alles opgegeten en het Busje kwam zo… en daarop zaten de Alfredo’s. Freddy en Martin, Freddy bediende de synthesizer waarop hij heel wat leuke liedjes speelde. Martin zorgde voor de grappen. Hij speelde heel vlot op een alt-saxofoon, liep verkleed rond tussen de mensen als Turk, als Schot met een streepjes rok en zorgde voor allerlei grappen. Er was zelfs een optreden van Dirk Declerck. Na de pauze ging het optreden verder en op het laatst kwamen nog een zestal topsterren op het podium, dit keer drie mannen en drie vrouwen, waaronder voorzitster Cecile. Na een uurtje was er pauze en tegen iets voor 18 u. waren ze klaar. Dirk Declerck nam het slotwoord en wenste iedereen een goede thuiskomst. Bedankt voorzitster Cecile en de vele medewerkers van Samana voor jullie inzet om de chronisch zieken een leuke namiddag te bezorgen.
(Karel Fischer)