Inschrijfavond eerste communie St.-Jozef

Inschrijfavond eerste communie St.-Jozef

2 november 2022 Uit Door decaproen@hotmail.com

Op dinsdag 18 oktober waren de ouders met een eerste communicant uitgenodigd in de winterkapel van de St.-Jozefskerk om hun zoon of dochter in te schrijven. Met een verhaal (‘Onzichtbaar) over vitamientjes en engelbewaarders nodigden Marleen en Johan de ouders uit even stil te staan bij het op weg gaan met hun kinderen naar hun ‘eerste’ ontmoeting met Jezus in mei. Doorheen de alledaagse dingen zien kinderen nog het heel bijzondere. Wat voor ons, volwassenen, vaak niet meer zichtbaar is, daar staan deze onbevangen kinderen vaak nog voor open. Net die openheid maakt het voor een kind van 6,7 jaar mogelijk Jezus nog echt te ontmoeten doorheen Zijn woorden en tekenen. Er werd verder verwezen naar de samenwerking tussen de school en de parochie, waarbij ook het belang van het engagement van het gezin belicht werd. We mochten al een tip van de sluier oplichten rond het thema van de goede herder, waarna de verschillende activiteiten overlopen werden. Op het einde van de avond konden de ouders inschrijven en werd nog wat nagepraat bij een glaasje. We gaan dit jaar op weg met 18 kinderen! We wensen de ouders en de kleine maar ongetwijfeld fijne bende kinderen een goeie voorbereiding op de eerste communie!
(tekst en foto: Johan & Marleen)