Gezien in de St.-Rikierskerk…

Gezien in de St.-Rikierskerk…

11 augustus 2021 Uit Door decaproen@hotmail.com

Opeens stonden Sint-Antonius (die van het zwijntje, bijgenaamd abt, dus niet die van het kindje, die van de verloren voorwerpen) en Franciscus Xaverius dicht bij elkaar. Zochten ze toenadering ? Hadden ze iets te bespreken? Het lijkt zelfs alsof Franciscus aan het voorsteken is en zijn arm voor Antonius brengt. Competitie in hemelse kringen? Natuurlijk niet. Het houtwerk in de kerk werd geboend en de beelden werden even verplaatst om dit te doen. Met dank aan Erna Ingelbrecht en onze kerkbediende Josephine voor het geleverde werk. Antonius en Franciscus zullen ondertussen hun eigen vertrouwde plek in de kerk hebben in genomen. Verbonden met elkaar, maar met de nodige afstand, zoals in COVID-tijden past.

priester Nikolaas

(c) priester Nikolaas