Bijbelse volksspelen met vormelingen St.-Jozef

Bijbelse volksspelen met vormelingen St.-Jozef

17 april 2024 Uit Door decaproen@hotmail.com

Even ernstig en dan toch speels, zo was de activiteit voor de vormelingen van ’t Sas op zaterdag 23 maart aangekondigd. Een Bijbelverhaal lag aan de basis van elk spel dat de jongeren die namiddag achtereenvolgens moesten afwerken. Bij elk volksspel hoorde immers een stukje verhaal en enkele vraagjes die tot een geanimeerd gesprek leidden. De volksspelen in thema waren voor vele jongeren een uitdaging op zich in tijden van digitale animatie. We hoorden niemand klagen, integendeel. Naar het einde toe werden de vormelingen opgeroepen om toch eens vaker een (kinder)Bijbel ter hand te nemen om kennis te maken met de vele boeiende verhalen, maar vooral de boodschap die ze ons kan brengen ter harte te nemen. Dankjewel aan de mama’s en papa’s en andere vrijwilligers die een helpende hand boden om deze namiddag te doen slagen.
(tekst: Johan Vervaeke – foto’s Matthias Van Laere)