Kerststallentocht in onze PE Galilea – van kerk naar kerk

14 december 2020 Uit Door decaproen@hotmail.com

Omdat we dit jaar niet mogen samenkomen om met z’n allen Kerstmis te vieren én omdat ook in deze tijd onze vrijwilligers de nodige moeite gedaan hebben om onze kerken in kerstsfeer onder te dompelen, bieden we een aangename familiale wandeltocht aan van kerststal naar kerststal in onze pastorale eenheid Galilea Bredene-Vuurtoren.

In de periode tussen 20 december en 10 januari kan je ‘in je eigen bubbel’ wandelen (of fietsen) van kerk naar kerk. Via een uitgestippelde route breng je zo een bezoekje aan de verschillende kerststallen en sta je even stil bij het kerstverhaal. Bij de stal vind je een mooi kerstgedicht terug en kan je een kaarsje aansteken. Een licht dat je aansteekt voor een ander, verlicht ook je eigen pad!

Wij vragen om voor een T-lichtje dat je aansteekt bij de stal een kleine gift te geven (deponeren in de offerblok bij de kaarsen a.u.b.). De volledige opbrengst gaat dan naar de behoeftigen in onze gemeenschappen (voor St.-Antonius naar het Noodfonds Vuurtoren, voor St.-Theresia en St.-Rikier naar Sint-Vincentius Duinen & Dorp en voor St.-Jozef naar Welzijnsschakel De Caproen).

De wandeling kan je starten in gelijk welke kerk. In elke kerk ligt een uitgewerkte tocht (op een tafeltje), die je leidt langs groenzones en voetwegels. De tocht zelf is ongeveer 12 km lang. Je hoeft de tocht niet in één keer te doen, je kan ook in twee keer 2 kerken bezoeken. Fietsen kan ook, ook met de rolwagen of kinderwagen kan je de wandeling doen. Is het pad te smal, neem dan gerust de weg ernaast. Of wandel met de fiets aan de hand doorheen het park. Je kan ook andere vervoersmiddelen nemen. Tussen iedere kerk is het ongeveer 2,5 km.

Naast het wandelen en even stilvallen bij de kerststal voorzien we ook een kleine wedstrijd, één vraagje per kerk. In iedere kerk zal een doos staan met een vraag op. De antwoorden kan je, samen met je naam en adres, opschrijven op het strookje dat aan het tochtformulier hangt en in deze doos achterlaten.
Opgelet: het antwoordformulier alleen deponeren in de doos van de laatste kerk die je bezoekt! Onder de juiste antwoorden worden 3 prijzen uitgeloot.

De bedoeling is dus om onze vier kerken een bezoekje te brengen. De kerken zijn dagelijks open van 10 tot 17 u. Hou je ook nu aan de maatregelen die gelden binnen de kerk: draag een mondmasker, hou afstand, raak enkel aan wat nodig is bv. bij het aansteken van een kaarsje. En als er toevallig al 15 mensen in de kerk zouden zijn, wil dan buiten even wachten a.u.b.

Het is in deze tijd eens een andere manier om, al dan niet in gezinsverband, de kerstsfeer op te snuiven. Geniet vooral van de wandeling, de kerststallen, het licht, de stilte, de natuur en de rust! We hopen je te mogen ontmoeten.

De kerststallentocht is een initiatief van de PE Galilea Bredene-Vuurtoren in samenwerking met Femma Bredene.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is FemmaBredene.png