Ontspannende avond bij Young Spirit

Ontspannende avond bij Young Spirit

21 september 2022 Uit Door decaproen@hotmail.com

Even helemaal onthaasten na de drukke start van het schooljaar? Dat deden we met Young Spirit op vrijdagavond 2 september in De Takel. Drie trouwe leden zijn op post voor de eerste activiteit in een nieuw jasje. Het is een mooie avond dus trekken we er op uit naar een nabijgelegen speelpleintje. De jongeren wringen zich in allerlei bochten tijdens een spelletje Twister. Maar er is meer… Bij elke (soms ongemakkelijke) pose die ze aannemen volgt een (bijbels) vraagje. Een uitdaging voor lichaam én geest. Het heuvelachtige landschap van deze open ruimte leent zich ook uitstekend voor een partijtje petanque terwijl het schemerdonker zijn intrede doet. We sluiten de avond af met een drankje en even later beluisteren we een psalm- en evangelietekst tijdens het bezinningsmoment in de kapel van de salesiaanse gemeenschap.

(lees verder onder de foto’s)

Bij Young Spirit gaan we op weg met jongeren die zin hebben in wat verdieping van hun geloof. Zelfs in een tijd die een beetje allergisch lijkt voor alles wat met godsdienst en Kerk te maken heeft, durven we naar buiten komen en delen van wat in ons hart leeft. We komen samen elke eerste vrijdag van de maand van 19.30 tot 22 u. in De Takel, Elisabethlaan 221 in Oostende. Voor meer info kan je terecht bij parochieassistent Johan (0499 43 43 64).

Tekst en foto’s: Johan Vervaeke