Kampioenenviering biljart bij OKRA-Bredene

Kampioenenviering biljart bij OKRA-Bredene

24 september 2020 Uit Door decaproen@hotmail.com

September betekent voor veel organisaties de heropstart van hun werking na de grote vakantie. Ook voor OKRA-Bredene is dit normaal gezien zo, als corona geen spelbreker was geweest. In het najaar zijn alvast een aantal samenkomsten geannuleerd zoals o.a. kaarten en bollen en het seniorenfeest. Voor de andere clubwerkingen betekent het een voorzichtige opstart met de nodige maatregelen. Zo wordt er weer gefietst, gewandeld en gelijndanst.

18 september betekende ook de start van het 30e jaar biljart onder leiding van Aimé Broucke. Traditioneel wordt bij het begin van het werkjaar de kampioen van het afgelopen jaar gevierd. De eer viel, net als vorig jaar, te beurt aan Lucien Baeckelandt. Samen met vier anderen kreeg hij een goed gevulde fruitmand. Er werd uiteraard ook gebiljart. Tot eind juni krijgt iedereen de kans om Lucien van de troon te stoten. Want wie drie jaar na elkaar kampioen wordt, mag zichzelf ‘keizer’ noemen.

Freddy Deckmyn (4e), Roland Debree (5e), kampioen Lucien Baeckelandt (1e), Willy De Kreyger (2e) , samen met verantwoordelijke Aimé Broucke. Charles Delaere (3e) was verontschuldigd. © JV

Het wordt een bijzonder jaar voor de biljart en misschien wel het laatste. Er wordt dringend gezocht naar een vervanger voor Aimé die er op het einde van het seizoen mee stopt. Zal deze clubwerking binnen OKRA verdwijnen? We hopen van niet en duimen voor een opvolger. Eventuele kandidaten mogen zich richten tot Aimé.

Ondertussen wordt er elke 1e dinsdag en 3e vrijdag van de maand samengekomen in De Caproen.

Ook de anderen zijn tweewekelijks trouw op post. Jeannette Smagghe legt de mannen steevast in de watten. © JV