Eerste Communieviering met een boodschap in St.-Theresia

Eerste Communieviering met een boodschap in St.-Theresia

19 juni 2024 Uit Door decaproen@hotmail.com

Zaterdag 2 juni was een bijzondere dag voor de kerk in Sint-Theresia Bredene-Duinen. Tien stralende kinderen uit beide scholen, GO De Zandlopertjes en VBS Duinen deden hun Eerste Communie en maakten er samen een onvergetelijke viering van. Elk kind deed zijn uiterste best en dat was te merken aan de prachtige bijdragen die ze leverden. Voor het eerst werkten beide scholen samen.
Tijdens de dienst lieten de kinderen zien wat ze allemaal geleerd hadden. Ze lazen de lezingen voor met veel overtuiging en enthousiasme, zongen uit volle borst en dansten met vreugde. Ook het aanbrengen van de gaven werd met zorg en aandacht uitgevoerd, een moment waarop de kinderen echt straalden.
De kerk was feestelijk versierd met ballonnenbogen en prachtige bloemen, zorgvuldig uitgekozen door Jeannot. De kleuren en geuren brachten een extra feestelijke sfeer in de kerk. Aurelie en juf Ann zorgden ervoor dat alles vlekkeloos verliep en leidden de viering in goede banen. Hun toewijding en organisatietalent zorgden voor een geslaagde dag. Fotograaf Dylan legde de mooiste momenten vast. Dankzij zijn inzet kunnen de kinderen en hun families nog lang nagenieten van deze speciale dag. Daniël, Brigitte en juf Caroline waren onvermoeibaar in hun begeleiding van de ouders en genodigden. Hun warme ontvangst en begeleiding maakten dat iedereen zich welkom voelde en in de juiste stemming was om dit feest mee te vieren.
Een hoogtepunt van de viering was het toneelstuk dat de kinderen opvoerden. Ze speelden het verhaal van de koning die een feest gaf, waarin de blinde, de arme en de mensen in de rolstoel voorrang kregen omdat de andere genodigden niet wilden komen. Dit verhaal, vol symboliek en betekenis, werd door de kinderen met zoveel passie en overtuiging gespeeld dat het iedereen in de kerk raakte. Het was een prachtig voorbeeld van de boodschap van inclusie en liefde die onze pastorale eenheid uitdraagt.
Een woord van dank gaat ook uit naar kerkbediende Rob, die ervoor zorgde dat de kerk in orde was voor deze bijzondere gelegenheid. Ook willen we Dirk, onze vaste organist, bedanken die voor de gelegenheid het keyboard bespeelde en de viering muzikaal begeleidde. Zijn muziek voegde een extra dimensie toe aan de viering en maakte het geheel compleet.
Al met al was het een prachtige viering waarin de kinderen de hoofdrol speelden en waarin de gemeenschap van Sint-Theresia Bredene-Duinen weer eens liet zien hoe sterk ze samen staan. We zijn trots op onze jonge communicanten en dankbaar voor de inzet van alle betrokkenen die deze dag mogelijk maakten.
Met een hart vol dankbaarheid kijken we terug op deze mooie dag en kijken we al uit naar de volgende viering rond de Heer met de eerste communicanten, waarbij de warmte en de verbondenheid binnen onze pastorale eenheid opnieuw centraal zullen staan.
(priester Nikolaas)

De eerste communicantjes van Bredene-Duinen